A Charming Residence In Beverly Hills Evokes Powerful Simplicity And Calm Reflection

by in Architecture

A charming residence like this one required some guiding design elements that include natural light, simplicity and material diversity. 

Located in a neighborhood where Spanish-styled homes from the 1940s are prevalent, the 3,000 square foot residence has been transformed by EYRC into a modern and comfortable place.

Different materials traditionally used for Spanish houses were beautifully incorporated. All with a modern twist: a straightforward composition of stucco, concrete, and wood produced both a contemporary and warm atmosphere in this urban setting.

The main living area incorporates door-to-ceiling glass-doors that bring plenty of natural light inside and define the room. The living and the dining room open up to the back yard and the pool, increasing the connexion with the natural environment and giving the illusion of a larger space. The house totally takes advantage of the mild and pleasant Californian climate.

A sculptural walnut staircase anchors the living area on the opposite wall, while a board-formed concrete wall with integrated American-walnut casework and paneling ties the composition together.

On the upper floors, the comfortable design provides a workout room, a home office and two bedroom suites with 
cityscape views, perfect for this growing family's needs.

The private entry court includes a soothing water feature and completes the modern home's description as one of powerful simplicity and calm reflection.

Related articles
You may also like
Comments