Apartment in Central Mumbai Beautifully Binds The Lives of Large Family Members

by in Interior Design

Located in central Mumbai, the SDM apartment belongs to a 6 story building. The architects from Arquitectura en Movimiento Workshop simultaneously performed 3 interior design projects for 3 different clients, all from the same family: the parents and 2 families of younger couples with children.

Each of the couples had different needs and personalities, so the design addressed to the same space with different distributions. The three couples had a different reason on which interiors should be designed, a concept far from the typical housing in India, a space for living inside, contrasting with its urban context and its social environment.

"Specifically in the SDM apartment, after a talk with every member of the family, we got a well-defined program based on the customs of each user and each space." the architects said.

The staircase located in the center of the apartment was designed as a sculpture that added more light and natural ventilation. With very subtle lines but still the protagonist of the space, it can be seen from almost every public area. The sculpture becomes the articulator of the spaces and is replicated in other architectural elements such as blinds and ceilings.

Every space and every detail meet a special character of the users. The colors, pictures, kitchen utensils and linen were specifically chosen to complete this project and to make it unique.

The pooja room or prayer room was the subject of a major investigation. Integrating the former elements into a contemporary style was the designers' way to achieve a space for contemplation, spiritual communion, peace and harmony.

Each bedroom has a different atmosphere and they have been specially furnished with pieces selected from the furniture fair in Milan. We can admire a wide variety of exclusive designs, artwork, rugs and tapestries, mosaics applications, Arab es Cato marble and walnut wood contrasting with the white of the general area.

The living room is a place where the ceiling is an important element and which subtly illuminates the area. The movement generated inside responds to the frame beams that form the structure. At the same time, the architects took advantage of the space between beams to gain the maximum possible height.

The kitchen was reintegrated as an element for the family reunion. It has been designed on simple lines which together with the materials create a serene and elegant atmosphere.

 

Related articles
Country House With Brilliant Wild Views Integrates The Gabion Wall In Its Structure
The rural house located in Lonavala area, India is marked by an 8 foot thick Gab...
Modern Family Home Creates Its Own Private Oasis In The Middle of The House
Defined by two central issues of the contemporary design - the family as a socia...
Rooftop Music Custom Shop in Mexico City Offers a Myriad of Sensations in A Highly Versatile Space
Located in the historical centre of Mexico City, on the rooftop of one of the mo...
Transformed studio faithfully reflects the owner's lifestyle
In this renovation of a delightful studio spotted in Polanco, Mexico City, Arqui...
You may also like
35 Wonderful Contemporary Living Room Ideas & Designs
Contemporary living room designs create uncluttered and modern spaces in which y...
This Penthouse Is Maximizing The Beautiful Views of The Urban Township and Hosts Unique Green Details
The architects from i.house had the objective to optimize the home's aesthetics ...
Bright Studio Decorated Like A Sunrise Speaks About The Passions Of Its Owner
In a small space setting, we know that every square meter counts. This 23-square...
An Extended Ground Floor Apartment in UK Gained A More Welcoming And Contemporary Appearance
Vorbild successfully completed the side extension of the ground floor apartment ...
Comments