Caúcaso House Celebrates The Vegetation As an Important Part Of The Design

by in Architecture

Caúcaso House is a beautiful concrete residence, perfectly camouflaged into the green surroundings. The house is renovated by JJRR Arquitectura and rises one meter and thirty centimeters above the sidewalk in order to take advantage of the stunning view. 

Located on a large site in Mexico City, Mexico, the house benefited from a privileged point where the west is seen beyond the horizon and over the tops of the trees, leading to a basement level one meter below the sidewalk where the parking area and services are located. 

On the first floor, the social areas are integrated into a double-height lobby, oriented towards the west. The sleeping area is oriented towards the east and both bedrooms include a bathroom and a dressing room, giving the feeling of living on a single floor.

On the second floor, there's a bridge crossing the double height. Here is where the master bedroom and the fourth bedroom are located. Each with its own terrace, bathroom and dressing room.

The facade of the house doesn't make much difference from the interior. The house is built on a logical and exposed structure made of concrete, stone, steel, and glass. More, the vegetation is an important part of the design.

In the living room and the dining space, an impressive terrace runs parallel the entire length. While opening the large glass doors, one can notice the terrace it's perfectly integrated with the interior. The garden can enter the house in Mexico City without any obstacle. 

Related articles
A Family-Dedicated Project With A Highly Modern And Clean Approach
This family dedicated project - Casa V, has been developed by Agraz Architects i...
Bright Residence In Guadalajara Mixes Large Living Spaces With Wonderful Terraces
This traditional residential quarter located in Guadalajara is the homeland of t...
Modern Dwelling Incorporates Alternative Decor Solutions For Its Owners
This project located in Zapopan, Jalisco - Mexico, has the advantage of being pl...
You may also like
Guardhouse With Large Cantilevers Roof Extends In Palm Spring Blends In With The Desert Environment
This new neighborhood in Palm Springs also inaugurated a highly ingenious weathe...
The Great Remodel of An old Victorian House In San Francisco
The modifications that Fougeron Architecture, a US studio, brought to this centu...
Lake House in Canada Is Covered With Pale Cedar Cladding Running Up The Exterior Walls
Nearby a lake in Quebec, in the middle of the nature, the Canadian firm YH2 comp...
Ocean-Facing Dwelling In New South Wales Features Giant "Paperclips" Support
The interesting details of this house built by Austin Maynard Architects in a su...
Comments