Cabin Compound in Jackson Is Visually Embellished By The Prominence of The Mountains Beyond

by in Architecture

The site and the scale of this architectural project completed by Dynia Architects influenced the further placement of the cabin within the compound. 

The natural surroundings featuring mountains rising to the northwest and a stream cutting through the southeast corner of the lot embellish the view of this alpine residences.

The placement of the main house and the guest cabin define a courtyard, which is visually enclosed by the prominence of the mountains beyond.

The garden walls of the main and guest cabin, completed with spaced wood slats and a pattern of horizontal windows that include glass along the floor, define a south lawn for family activity. The wall treatment and the varied placement of windows also create a unique natural light pattern within the house.

The concrete wall formed a board that extends into the landscape marks the entrance and defines the circulation through the main house leading to the guest cabin. 

The living areas open off this axis toward views of the mountains. Secondary spaces branch off to the north and south forming the private wing of the main house and the guest cabin. 

The wooden boardwalk extends to a recently created contemplative sitting area between the wetland and a stand of aspen trees. The use of boardwalks on the property mimics the pedestrian walkways. 

Related articles
The Great Remodel of An old Victorian House In San Francisco
The modifications that Fougeron Architecture, a US studio, brought to this centu...
Rustic Michigan Retreat With Modern Lines Blends With The Natural Surroundings
The M-22 House combines the rustic elements with clean modern lines in order to ...
New Residence at the Top of Beverly Hills Features Spectacular Decor Elements
Trousdale Residence, a 7,200 square foot house was built at the top of Beverly H...
Modernist House Detailed With Geometric Framing Loves The Sun and The Sky
This project located in Carmel-by-the-Sea, United States, received an awesome ma...
You may also like
Guardhouse With Large Cantilevers Roof Extends In Palm Spring Blends In With The Desert Environment
This new neighborhood in Palm Springs also inaugurated a highly ingenious weathe...
The Great Remodel of An old Victorian House In San Francisco
The modifications that Fougeron Architecture, a US studio, brought to this centu...
Lake House in Canada Is Covered With Pale Cedar Cladding Running Up The Exterior Walls
Nearby a lake in Quebec, in the middle of the nature, the Canadian firm YH2 comp...
Ocean-Facing Dwelling In New South Wales Features Giant "Paperclips" Support
The interesting details of this house built by Austin Maynard Architects in a su...
Comments