Country House With Brilliant Wild Views Integrates The Gabion Wall In Its Structure

by in Architecture

The rural house located in Lonavala area, India is marked by an 8 foot thick Gabion wall which acts like a spine in its structure. 

Therefore, all the living spaces are organized in a linear shape and the house benefits from a generous 10-foot wide veranda lined in local bricks. This amazing outdoor space thought by the Spasm Design team becomes the main living area of the house.

This way, the entrance to the house is made in a discrete way, from the outside towards a densely planted court, confronted by a swing bed, framing the phenomenal view.

The house benefits from a full-length Y-rain collector that makes sure all the watershed on the roof is tamed and shot out away from the veranda.

An infinite pool catches amazing views towards the wild surroundings. Open showers, high rooms, a terrace and brass lamps add to the overall frugal natural atmosphere. 

Luxuriant plants cover the entire wall that leads to the entrance, trying to integrate the house into nature and camouflaging it at the same time.  

The interior is rather simply decorated, with countryside furniture pieces and a lot of wooden structural elements. 

Related articles
Modern Family Home Creates Its Own Private Oasis In The Middle of The House
Defined by two central issues of the contemporary design - the family as a socia...
Apartment in Central Mumbai Beautifully Binds The Lives of Large Family Members
Located in central Mumbai, the SDM apartment belongs to a 6 story building. The ...
You may also like
Guardhouse With Large Cantilevers Roof Extends In Palm Spring Blends In With The Desert Environment
This new neighborhood in Palm Springs also inaugurated a highly ingenious weathe...
The Great Remodel of An old Victorian House In San Francisco
The modifications that Fougeron Architecture, a US studio, brought to this centu...
Lake House in Canada Is Covered With Pale Cedar Cladding Running Up The Exterior Walls
Nearby a lake in Quebec, in the middle of the nature, the Canadian firm YH2 comp...
Ocean-Facing Dwelling In New South Wales Features Giant "Paperclips" Support
The interesting details of this house built by Austin Maynard Architects in a su...
Comments