Minimalist Residence In Ulm, Germany, Embraces Enchanting Views Through Its Distinct Structure

by in Architecture

This stunning and minimalist residence transformed by Philipp Architekten is located in the immediate vicinity of the town center of Ulm, Germany, in a beautiful natural surrounding of the forest.

The weathercock is the only element that still reminds of the former gabled roof of the house. This element is now welcoming guests and embellishes the entrance in the building. The rest of the house has received an impressive and distinct transformation.

The residence is spread over three floors which are clearly divided and each one benefits from a private outdoor area. 

The entrance in the house creates a spacious yard and entrance space for the owners to enjoy. 

On the ground floor, the guests and the children are accommodated with a football field right in front of the rooms. Inside the house, a beautiful solid wood staircase leads up to the upper floor, which hosts the living level with the dining, the cooking, and the living area.

This space is designed as an angle which embraces the outdoor area, featuring an inviting pool with a wooden deck and lounge area. The pool ends with a stunning sandstone wall which offers protection of privacy and comfort for the residence.

The second floor serves as the retreat area for the parents, including an office and a roof terrace equipped with 
a jacuzzi, from where one can admire the beautiful views of the cathedral of Ulm.

The void above the library is the hearth of the middle floor, as it brings lightness, openness and natural light into the building.

Enchanting views through the glazed airspace underline the simple elegance of the building. The same way does the glazed fireplace which is considered a central feature of the living area.

Related articles
You may also like
Comments