Park Avenue Penthouse Becomes A Homely Space With Wide Open Views Towards The City

by in Interior Design

Designer Kelly Behun based in New York took the challenge to make this brilliant penthouse worthed $40 million stand out from the crowd. The residence is located near the top of Rafael Viñoly's 432 Park Avenue tower.

The main idea of the designer was to establish a homely space with wide open views of the city, which occupies the south side of the skinny skyscraper's top floor.

"I had never really in my career been interested in a model apartment because I find them very generic and feeling overly staged," she told. "But I was intrigued when they told me the address."

The building from which the apartment belongs was completed in 2015 by the Uruguayan architect Viñoly and received the title of the tallest residential tower in the western hemisphere. 

The block of flats has several shared facilities for the residents which include a 75-foot swimming pool, a mahogany-panelled conference room, and an 18-seat cinema.

In a penthouse located very high in the sky, the designer wished for the residents to feel at ease by using a dark floor in the living space.

"There were a couple color choices for the floor," she said, "so we naturally chose the deepest one, because I felt like you needed to literally, underfoot, feel grounded." 

For the same purposes, the color palette used for the walls, the surfaces, furniture, upholstery and other textiles follow the colors of the buildings and infrastructure that can be seen through the huge square windows.

"There is something very pure about seeing the views framed out of a square that I thought was powerful," said Behun. "The colors were very much taken from what you see beyond."

The interior design includes a plaster artwork by artist Yolande Batteau which covers the full fireplace wall and is inlaid with gold lines in an Art Deco pattern. 

One of the most impressive elements in the apartment is, without doubt, the sculptural freestanding bathtub positioned in front of a massive window. This way, the inhabitants can enjoy the view while taking a soak.

Photography by Richard Powers.

 

Related articles
The Great Remodel of An old Victorian House In San Francisco
The modifications that Fougeron Architecture, a US studio, brought to this centu...
Rustic Michigan Retreat With Modern Lines Blends With The Natural Surroundings
The M-22 House combines the rustic elements with clean modern lines in order to ...
New Residence at the Top of Beverly Hills Features Spectacular Decor Elements
Trousdale Residence, a 7,200 square foot house was built at the top of Beverly H...
Cabin Compound in Jackson Is Visually Embellished By The Prominence of The Mountains Beyond
The site and the scale of this architectural project completed by Dynia Architec...
You may also like
35 Wonderful Contemporary Living Room Ideas & Designs
Contemporary living room designs create uncluttered and modern spaces in which y...
This Penthouse Is Maximizing The Beautiful Views of The Urban Township and Hosts Unique Green Details
The architects from i.house had the objective to optimize the home's aesthetics ...
Bright Studio Decorated Like A Sunrise Speaks About The Passions Of Its Owner
In a small space setting, we know that every square meter counts. This 23-square...
An Extended Ground Floor Apartment in UK Gained A More Welcoming And Contemporary Appearance
Vorbild successfully completed the side extension of the ground floor apartment ...
Comments