Renovated House From The 1940s Brings In More Light And Provides A Better Connection With The Outdoors

by in Architecture

The original 1940s house received an addition in the 1980s that dramatically changed its former structure. The challenge of the architects from Miro Rivera (MRA) studio was to open up the backyard views that were blocked by a heavy fireplace and some other small windows. 

At the same time, the fenced-in pool, brick terraces, and roofed arcade all served to divide rather than unify the landscape.  

Giving the circumstances, MRA's goal was to refresh the facade of the house in this historic neighborhood while transforming the interiors to bring in natural light and provide a better connection with the exterior. 

The wide range of materials was used to maintain a balance between the traditional aspects of the original house and the modern updates required by the currently living family of four.

The garage was renovated to include an upper level with the gym, the guest alcove, and a terrace. Below the terrace, a beautiful outdoor living space activates the previously neglected yard. 

One Sol Lewitt sculpture, visible from the main rooms of the house, increases the depth of the yard and provides a crisp and geometric focal point inside the house.

Related articles
Rustic Michigan Retreat With Modern Lines Blends With The Natural Surroundings
The M-22 House combines the rustic elements with clean modern lines in order to ...
New Residence at the Top of Beverly Hills Features Spectacular Decor Elements
Trousdale Residence, a 7,200 square foot house was built at the top of Beverly H...
Cabin Compound in Jackson Is Visually Embellished By The Prominence of The Mountains Beyond
The site and the scale of this architectural project completed by Dynia Architec...
Modernist House Detailed With Geometric Framing Loves The Sun and The Sky
This project located in Carmel-by-the-Sea, United States, received an awesome ma...
You may also like
Summer House In Denmark Gets Strong Influences From The Nature and The Coastal Atmosphere
The summer house near the Vejle Fjord benefits from great views of the fjord, a ...
Project Nymph Unifies The Concepts of Living In a Garden and Gathering Under a Roof
Project Nymph by Zen Architects is the materialization of the concepts of living...
House With An Artistic Touch Rises In a High-Environmentally Friendly Area in Sicily
Casa ECS by Giuseppe Gurrieri Studio rises in a high-environmentally friendly ar...
Outdated Dwelling in California Benefits From An Extraordinary Update With A Unique Stamp
Feldman Architecture updated the outdated interior of this dwelling located in S...