Restored Residence With A Taste Of Provence Speaks About The Art Of Living

by in Interior Design

A typical Parisian house from the late 19th century has been undergone a series of renovation work and modifications, that transformed it into a confusing and cluttered residence through time.

The house received a complete renovation by architect Olivier Chabaud which facilitated the use of the space and the circulation inside the residence. The main idea supposed a massive restoration of the volumes - so that each place of the living space to be in the right proportion with the house. 

The functional facilities together with the gym area were reconnected by the staircase that leads to the ground floor. 

The ground floor has been redistributed as a family plot, facing the beautiful gardens. This shared living space is divided into a living room, the games room, the kitchen and a dining room to receive guests.

The first floor has been occupied by the children rooms, designed according to their personality, building an individual identity in harmony with the whole. 

The attic has been redesigned into a large, free bedroom for the parents incorporating a bathroom, a dressing room, and a central bed. The play of the numerous roof windows created a subtle space and changed the natural light. The furniture collection, studied very well, allows rising the perspectives and the volumetry of the framework while integrating numerous decor elements. 

The spaces were developed with a sober touch and natural materials, supported by a strong and warm color palette. 
The desire to create a place for a family around the idea of comfort and well-being, natural living, has accompanied the whole project, down to the smallest details of design and fittings. 

Finally, this house speaks about the art of living, a slight taste of Provence in Paris.

Related articles
Contemporary House With Original Design Integrates The Forest And The Ocean In Its Architecture
Close to the beautiful Atlantic ocean, in the Landes region, lies a contemporary...
A House That Echoes The Forest Cabins And Accentuates Its Relationship With Nature
This 330 m² residence renovated by Atelier Du Pont deserves all our attention as...
A Recovered Minimalist Chalet With Mont Blanc Views
Located in the Valley of Chamonix, France, this oasis of relaxation designed by ...
Three-storey Residence In Annecy Values Its Full Potential
A major rehabilitation of this three-storey L-shaped building has been finished ...
You may also like
35 Wonderful Contemporary Living Room Ideas & Designs
Contemporary living room designs create uncluttered and modern spaces in which y...
This Penthouse Is Maximizing The Beautiful Views of The Urban Township and Hosts Unique Green Details
The architects from i.house had the objective to optimize the home's aesthetics ...
Bright Studio Decorated Like A Sunrise Speaks About The Passions Of Its Owner
In a small space setting, we know that every square meter counts. This 23-square...
An Extended Ground Floor Apartment in UK Gained A More Welcoming And Contemporary Appearance
Vorbild successfully completed the side extension of the ground floor apartment ...
Comments