Sky House Is Well Integrated In The Natural Landscape And Emphasizes Their Relationship

by in Architecture

This holiday house completed by Julia Jamrozik and Coryn Kempster consists of two volumes which have been stacked on one another. The ground floor is well integrated into the landscape, so that is barely visible. The upper volume rests on the ground floor and forms a bridge and a cantilever from concrete material.

This building strategy has the advantage of increasing access and permeability of the site while emphasizing the relationship between the dwelling and the ground. 

Therefore, the upper ground has been dedicated to the living spaces also because of the beautiful opening towards the lake. The ground level integrates the sleeping spaces as it is more enclosed. 

The roof of the lower bar has been transformed into a terrace, allowing for great views and a direct connection with the living spaces. 

The industrial-inspired skylights allow the north light to enter without the heat while orienting the solar panels to the south. 

Vertical skylights combined with the fully glazed south-facing facade result in a generously daylit interior. 

The simple decor is maximized by low-maintenance, long-life materials that have been used for the facade. 

Related articles
Lake House in Canada Is Covered With Pale Cedar Cladding Running Up The Exterior Walls
Nearby a lake in Quebec, in the middle of the nature, the Canadian firm YH2 comp...
Rock House With a Beautiful Linear Structure Is Located Near The US Border In Quebec
The Slender House Residence has a beautiful linear structure and is located in t...
Simplicity and Openness Make This House The Perfect Place For Nature Lovers
A modest home renovated by Christopher Simmonds Architect always gives you a sen...
Spacious Alpine House In Canada Is A Blissful Family Retreat
Located in an area with extreme temperature conditions in the Coast Mountains of...
You may also like
Guardhouse With Large Cantilevers Roof Extends In Palm Spring Blends In With The Desert Environment
This new neighborhood in Palm Springs also inaugurated a highly ingenious weathe...
The Great Remodel of An old Victorian House In San Francisco
The modifications that Fougeron Architecture, a US studio, brought to this centu...
Lake House in Canada Is Covered With Pale Cedar Cladding Running Up The Exterior Walls
Nearby a lake in Quebec, in the middle of the nature, the Canadian firm YH2 comp...
Ocean-Facing Dwelling In New South Wales Features Giant "Paperclips" Support
The interesting details of this house built by Austin Maynard Architects in a su...
Comments